Akne jo 14 vuotta...

Jekaterina22

Mulla ollut akne 11-vuotiaasta asti, kohta täytän 25v. Mulla on sellainen komedoakne että kasvojen, selän ja rintakehän ihossa kaikki ihohuokoset tukkeutuvat ja muodostavat sellasia näppylöitä jotka sitten tulehtuvat ja paisuvat punaisiksi finneiksi. Tähän ei ole auttanut edes Roa muuten kuin jatkuvasti syötynä.. :( Ilmeisesti siis hormonaalista aknea.. En tiedä mitä teen, en jaksa enää tätä rumaa ihoa kun olisin muuten kaunis.. Pitäskö jotenkin hormonitasot käydä mittauttamassa jos niille vois tehdä jotain?

14

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH-kannattaja--

      Viljaton ruokavalio auttaa akneen melko varmasti. Ei muuta kuin karppaamaan, eli ruokavaliosta pitää katkaista kaikki viljatuotteet pois. Voi olla, että aluksi myös maitotuotteita olisi hyvä ainakin vähentää.
      Lääkkeillä ei akne parane. Jotkut ihosairaudet kuten psoriasis voi ottaa parikin vuotta täysin parantua, mutta vain VHH-ruokavaliolla

    • eilopukoskaan

      Tuo tuntuu vähältä ajalta, kun itse olen kärsinyt jo 33v.

    • parani

      olet allerginen gluteenille ja lehmän maidolle. Ne pois kaikki niistä tehdyt tuotteet. Syö vuohen- ja lampaanmaitojuustoja kuten feta. Katso tarkkaan mistä valmistettu, koska jotkut fetajuustot on tehty lehmän maidosta. Manchego ja Peccorino Romano ovat myös hyviä kovia vuohenjuustoja, ekaa saa Lidilistä.

      • käygooglaa

        oletko kokeillut otsonoitua oliiviöljyä? itselläni on ruusufinni ja mulla ainakin iho on paremman näköinen vaikka olen vasta vajaan viikon käyttänyt sitä. Käy googlettaa esim. white snow.Siellä on lisää tuotteesta.Kuulemma tehoaa muihinkin iho-ongelmiin kuin ruusufinniin.


    • tollanen

      sori siis WHITE SWAN

    • WeOwHelsinki

      Oma akneni alkoi 15 vuotiaana ja olen nyt 21v pojankloppi. Akne on ollu välillä pahempaa, kamalaa hirveää ja välillä sitten taassa helpottanut. Akne lähti täysin lapasesta kun aloin käymään ahkerasti salilla ja syömään kaiken näköisiä mömmöjä (heraproteiini, boosteri jne....) parin kuukauden jälkeen kyllästyin naamaan ja jätin mömmöt pois, ei auttanut ja sitten loppui salillakin käynti. Ei auttanut eli akneni "puhkesi" salin takia. Ihonalaisia näppyjä tuli jatkuvasti semmosia hirveitä paiseita... lopen kyllästyneenä lähdin sitten lääkäriin ja lääkäri määräsi mulle roa-kuurin jonka alku oli jotain järkyttävää. Iho meni pariksi kuukaudeksi ihan hirveäksi niinkuin lääkkeellä on tapana tehdä. Nyt alkoi kolmas kuukausi lääkettä ja ei tule finnin finniä! Söin sitten mitä tahansa niin ei tule finnejä. Olen myös huomannut että nuuska että tupakka lisää finnejen tuloa itselleni, tai näin ainakin luulen. Hae se roakuuri ja ota helpotus elämääsi! Nimim. Tyytyväinen pojankloppi

      • turhakuvitella

        Sali tuskin oli syynä tuohon.


      • WeOwHelsinki
        turhakuvitella kirjoitti:

        Sali tuskin oli syynä tuohon.

        Meinaatko? Kyllä se laittaa hormoneja liikkeelle siihen tahtiin, että en löydä muutakaan syytä pahan aknen puhkeamiselle.


      • näinmäluulen
        WeOwHelsinki kirjoitti:

        Meinaatko? Kyllä se laittaa hormoneja liikkeelle siihen tahtiin, että en löydä muutakaan syytä pahan aknen puhkeamiselle.

        Nuo mömmöt saattaa enempikin olla syynä.


    • ruokajasauna

      Onko sinulta tutkittu laktoosi-intoleranssi ja keliakia? Ne kannattaa tutkia ennen kuin siirtyy laktoosittomalle ja gluteenittomalle ruokavaliolle.
      Saunotko? Säännöllinen saunominen esim. kolme kertaa viikossa voi auttaa ihoa hengittämään. Saunan jälkeen viileä suihku tai avanto, mikäli mahdollista. Ei saippuaa, ei rasvaa.

    • Annakr

      Moikka! Itse olen kärsinyt teini-iästä asti aknesta. Noin 10v. Olen kokeillut kaikenlaiset apteekin voiteet ja ihonhoitotuotteet. Joistakin voiteista olen saanut hetkellistä apua, mutta vuosi sitten tammikuussa päätin siirtyä luonnollisiin vaihtoehtoihin. Aloin käyttää eteerisiäöljyjä ja luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita. Ja tadaaa! Ihoni on parempi kuin koskaan! Löysin eteeristenöljyjen valmistajan, jolla on öljyjä myös sisäiseen käyttöön. Timjamiöljy, joka on ikäänkuin luonnonantibiootti ja vahva annos antioksidantteja on minun finnittömän ihon salaisuus. Yleensä kaikilla finnit johtuu sisäisistä tulehduksista ja sisäisesti on hoidettava ensin se syy mistä finnit johtuu. (Toisilla se on esim. glut. ja maidoton ruokavalio) Suosittelen jokaista kokeilemaan luonnollisia vaihtoehtoja, ketkä kärsii iho ongelmista!! :)

    • Mikäs-sitten

      Viljaton ruokavalio auttaa akneen melko varmasti. Ei muuta kuin karppaamaan, eli ruokavaliosta pitää katkaista kaikki viljatuotteet pois. Voi olla, että aluksi myös maitotuotteita olisi hyvä ainakin vähentää.
      Lääkkeillä ei akne parane. Jotkut ihosairaudet kuten psoriasis voi ottaa parikin vuotta täysin parantua, mutta vain VHH-ruokavaliolla.
      Jos ei ole varaa kokeilla VHH ruokavaliot ja lääkkeetkään ei auta, mikä sitten eteen?

    • roansyönyt

      Hei, olen itse kärsinyt aknesta pian 18v, akne alkoi kuukautisten kanssa samaan aikaan kun täytin 14v ja pian mittarissa on 31v ja akne sen kun jatkuu... Olen kanssa syönyt kaikki mahdolliset lääkkeet, voiteet, ihonhoitosarjat, diane novat, antibiootit, 2 pitkää kuuria roaa, kaikki nämä auttoi vaan kuurien aikana ja lopettamisen jälkeen akne palasi aika pian takaisin. Kokeilin myös Spiresis nimistä lääkettä, jota nykyään kuulemma jo määrätään aika yleisesti aknen hoitoon, se on nesteen poistolääke joka on androgeeninen eli vaikuttaa suoraan hormoneihin, estää testosteronia erittymästä/vaikuttamasta(?) no mulla se ei auttanut kun oli niin pieni annostus, olisi pitänyt olla tupla-annos, enkä saanut sitä silloin vuosia sitten kuin muutamaksi kuukaudeksi, voi olla että nykyään määrätään jo jatkuvaan käyttöön. Harkitsin sitä jonkin aikaa sitten mutta sitten luin niistä sivuvaikutuksista ja mitä se voi pidemmän päälle aiheuttaa, niin ei kuullostanut kovin hyvältä, päätin jättää väliin... Voithan sä siihen perehtyä ja kysyä lääkäriltä. En tiedä onko olemassa muita hormoneihin vaikuttavia lääkkeitä...

      Mulla se eniten oireilee siis kuukautisia ennen, niiden aikana ja niin jälkeen vielä kestää parantua, eli kukkii ainakin sen 3 vkoa kuukaudesta, akne on siis selkeästi hormonaalista ja ihotautilääkärin mukaan siis on vaan sellainen ihotyyppi joka voi kuulemma oireilla vielä 40 vuotiaanakin :/ Toivon että lähitulevaisuudessa saan lapsia, se voi myös kuulemma parantaa sen hormonihäiriön mikä aknea aiheuttaa, ainakin äidille ja parille tutulle käynyt noin.

      Mulla paras hoito on ollut tosiaan vähähiilihydraattinen ruokavalio, eli sokerit, jauhot (kaikki muutkin jauhot viljan lisäksi on erittäin hiilaripitoisia ja aiheuttaa mulle samoja oireita kuin viljatkin ) riisi, pastat (ei siis toimi mulla edes täysjyvätuotteet, hiilarimäärä ratkaisee), hedelmät, mehut jne pois, tilalle paljon hyviä rasvoja (oliiviöljy, kookosöljy, siemenet, pähkimät, avokadot, rasvaiset kalat, muistaa ottaa hyvälaatuista omega-3 vähintään 2g päivässä, älä osta halvoja omegoja apteekeista yms, mieluummin luontaistuotekaupan tuotteita) marjoja kohtuullisesti, alkoholeista juon mahdollisimman kuivia viinejä (alkossa lukee hyllyssä sokerimäärät ja sieltä saa sokerittomia viinejä), herkuttelen raakasuklaalla (teen itse tai joskus ostan valmista josta iho kuitenkin kukkii kun niissä silti sitä sokeria vähän) kun ei käytä sokeria, makeanhimo katoaa ja raakasuklaakin maistuu hyvälle.

      Tämän lisäksi olen heittänyt kaikki kuivattavat ihonhoitotuotteet roskiin ja ostanut tilalle luonnonkosmetiikkaa, ja mahdollisimman yksinkertaisia tuotteita jotka ei kuivata/ärsytä ihoa, vaan pitää kosteutettuna jotta tukkeutumat ei jää ihon alle muhimaan ja tulehtumaan vaan poistuu luonnollisesti avoimien huokosten kautta, öljyt on kuulemma hyviä sulattamaan ihon tukkeumia, jotkut tekee öljypuhdistusta jossa ja laitetaan iholle öljyä ja höyrytetään kasvot niin tukkeumat sulaa pois, no mulla ei sekään toiminut, kokeilin n. 2kk ja lopulta väsyin siihen joka iltaiseen rutiiniin, josta ei ollut paljon apua, edelleen syödyt hiilarit näkyi naamassa, ihon kunto muuten kyllä parani ja iho oli kuulas, mutta kukki edelleen... Nykyään putsaan meikit kookosöljyllä joka samalla kosteuttaa ihoa, kosteutan lisäksi manteliöljyllä, meikin alle Dr. hauchkan ruusuvoidetta (hyvä sarja akneiholle) ja saman sarjan kasvoöljyä.

      Toivottavasti näistä oli apua, olen niin pitkään kärsinyt aknesta että jo hyväksynyt sen ja oon saanut näillä keinoilla pidettyä pahimmat kukkimiset kurissa, joten on se parempi kuin ei mitään, lisäksi vhh-ruokavalio ja kemikaalittomat luonnonkosmetiikan tuotteet on muutenkin hyviä terveydelle, joten näistä on tullut elämäntapa :)

      • roansyönyt

        tästä unohtui vielä A-vitamiini, jota oon syönyt viime kuukaudet, tosin siitäkään ei ole ollut mielestäni mitään hyötyä... syön bioteekin A-vitamiinia.. Mutta ehkä jollekin olisi apua :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe